Zaslužek z izdelavo spletnih strani

Home / Aktualno / Zaslužek z izdelavo spletnih strani

Tukaj opisujemo nasvete za tiste, ki jih zanima zaslužek z izdelavo spletnih strani.

Na spletu boste opazili nešteto spletnih strani, ki nam ponujajo izdelavo spletnih strani in seveda, če smo eden izmed tistih, ki iščemo priložnosti zaslužka preko interneta, je dokaj razumljivo, da si vprašanje, ali morebiti z izdelavo spletni strani, ne bi preko spleta služili tudi sami, postavimo tudi sami.

Za zaslužek z izdelavo spletnih strani za druge, pa je vseeno potrebno, preden se lotimo tega posla, upoštevati kar nekaj napotkov. Spodaj smo jih za vas, izbrali na enem mestu.

Zaslužek z izdelavo spletnih strani

  • Zaslužek z izdelavo spletnih straniRes je sicer, da je danes postavljanje in izdelava spletne strani več ali manj že zelo lahko in enostavno opravilo, tudi za popolne začetnike v spletnem marketingu in nastopu, a vseeno bo treba, če želimo služiti z izdelovanjem spletnih strani, poznati več različnih orodij za izdelavo spletnih strani (wordpress, joomla, drupal, modx, prestashp, shopify, itd…).
  • Razlog za slednje je preprost. Stranke, ki se bodo pri nas zanimale za izdelavo spletnih strani, bodo prihajale iz najrazličnejših koncev, s povsem različnimi izkušnjami in znanji ter različnimi navezami v njihovih poslovnih in družabnih okoljih. Vaši bodoči stranki zna nekdo svetovati, da si da spletno stran izdelati v wordpressu, drugi stranka bo imela pozitivne izkušnje z nekom, ki ima stran izdelano v joomli, tretji spet, neko povsem novo izkušnjo.
  • Razen, če imate namen izdelovati internetne strani samo v enem programskem jeziku, je bolje, da jih poznate čimveč, saj boste tako tudi lažje svetovali svojim strankam o tem zakaj je neka platforma boljša od druge.

Zraven znanj za izdelavo spletnih strani boste pri gradnji svojega posla s ponujanjem izdelave spletnih strani, morali imeti tudi občutek za grafiko in dizajn. Bolj učinkovite spletne strani, so seveda tiste, ki so tudi na oko, lepše.

Kar pomeni, da je zelo dobrodošlo, če imate v arzenalu svojih znanj in ponudbe pri izdelavi spletnih strani, tudi smisel za grafiko in ustrezno razporeditev elementov po spletni strani.

Predstavitev primera: spletna stran podjetja Steklarstvo Breg d.o.o.

  • Kot primer primer navajamo dobro izdelano in strukturirano spletno stran podjetja Steklarstvo Breg d.o.o.. Steklarstvo Breg je podjetje, ki se je, kot že samo ime pove, primarno pričelo ukvarjati s klasičnimi steklarskimi storitvami, kot so popravila in servisne steklarske storitve ter okvirjanje slik. Sčasoma so svojo dejavnost precej razširili. Tako lahko sedaj v njihovi ponudbi najdete produkte najvišje kakovosti, kot so:
  • kuhinjska stekla,
  • steklene tuš kabine,
  • stekleni nadstreški in ograje,
  • steklena vrata v najrazličnejših izvedbah, itd….

Naslednja lastnost, ki je skoraj nujna za ustvarjanje zaslužka z izdelavo spletnih strani, je sposobnost raznolike komunikacije in poslušanja svojih strank. Stranke, bodoči kupci vaših spletnih strani, bodo prihajali iz najrazličnejših dejavnosti. Vsakega izmed njih boste morali znati slišati, hkrati pa z vsakim izmed njih, najti tudi ustrezen način, da vzpostavite potrebno komunikacijo, da bodo dela opravljena hitro in v skladu z željami vaših strank.

V kolikor nimate lastnega marketinga za iskanje strank, ki se zanimajo za izdelavo spletnih strani, boste po njih, morali povprašati naokrog. Predvsem pri spletnem marketingu je za izdelavo spletnih strani zelo priporočljivo, da razvijete sami svoj delujoč spletni marketing, saj boste tako tudi svojim strankam, lažje n bolj kredibilno svetovali o tem kaj naj vsebuje njihova spletna stran in kaj je povsem odveč.

V kolikor se nameravate resno podati v ustvarjanje zaslužka z izdelavo spletnih strani, je priporočljivo tudi, da znate svojim strankam izdelatin in pripraviti načrt (strategijo) spletnega nastopa, saj bodo vaše stranke zelo hitro ugotovile, da sama izdelana spletna stran še ni dovolj za uspešno prodajo in doseganje ciljev, ki so si jih z vstopom na spletni trg, tudi zadale.

Zato je velik plus, v kolikor boste zraven izdelave spletnih strani, znali ponuditi tudi storitev aktivne in učinkovite promocije spletne strani preko družabnih omrežij, blogov, video kanalov in vseh mogočih platform, ki si jih bodo vaše stranke zaželele.

Obenem je dobro, če znate svojim bodočim strankam objasniti razliko med organskim spletnim nastopom in plačljivimi kampanjami. Predvsem za učinkovite in prodajno delujoče spletne strani pa priporočamo, da obiščete tudi zapis na povezavi.

V njem je podrobno zapisano kako si postaviti cilje spletne strani, kako definirati namen spletne strani, kako zastaviti strategijo spletnega nastopa, kateri so osnovni elementi prodajno učinkovitih spletnih strani in kako zastavimo plan aktivnosti na spletni strani, enkrat, ko je ta že postavljena.

Prav pa vam bodo prišla tudi poglavja o tem kako merimo rezultate spletnih strani.

Zanimiv video na temo kako zaslužiti hitro z izdelovanjem spletnih strani, si lahko ogledate tudi na spodnji povezavi (angl.):

Ključna besedna zveza: zaslužek z izdelavo spletnih strani