Spletna prodaja čez affiliate programe

Home / Aktualno / Spletna prodaja čez affiliate programe

Med raznovrstnimi načini ustvarjanja zaslužka preko interneta, je sigurno spletna prodaja čez affiliate programe, ena izmed najbolj zanimivih.

Priporočamo še: 4 točke uspeha v spletni prodaji

Spletna prodaja čez affiliate programeTako imenovan spletni model trženja produktov preko interneta s pomočjo partnerskih programov, je v svetu že zelo dolgo poznan model trženja in spletnega nastopa, je pa bistveno bolj v konstantnem porastu v tujini (kjer so tudi podjetja, ki ponujajo affiliate možnost sodelovanja) bistveno dlje razvile podpore partnerskim programom in partnerjem, ki se odločijo za trženje na tak način.

Spletna prodaja čez affiliate programe

Najbolj znana spletna prodaja čez affiliate programe je prodaja čez Amazon assosiates, sicer pa si seznam najbolj popularnih ponudnikov partnerskih programov, ogledate tukaj.

Da ne razlagamo (tako kot na vsaki drugi spletni strani) kako deluje spletna prodaja čez affiliate programe, si poglejmo raje nekaj najpomembnejših točk, ki jih je potrebno upoštevati, če želite uspeti v tem poslu:

  • za ustvarjanje zaslužka s pomočjo partnerskih programov boste potrebovali osvojena znanja in kreiranja spletnih vsebin in sicer boste zaradi tega, ker se ta znanja nenehno dopolnjujejo, morali novostim in izboljšavam na področju priprave spletnih vsebin, nenehno slediti
  • morali boste poznati osnove onsite spletne optmizacije
    morali boste poznati osnove offsite spletne optimizacije (gradnje povratnih povezav)
  • morate tekoče pisati v jeziku za trg na katerem želite nastopati
  • obvladati znanja iz področja spletnega marketinga
  • obvladati osnovna znanja spletne analitike
  • imeti disciplino in voljo (namig: podajte se na trg, ki vas veseli in osrečuje, saj je delo v partnerskih programih, vezano na dolgoročne uspehe). Brez navdušenosti nad produkti s katerimi delate, pa dolgoročne zavezanosti delu itak ni.

Zraven vsega naštetega pa velja omeniti, da spletna prodaja čez affiliate programe, zahteva tudi osnovna znanja, ki so predvidena tudi za vse ostale oblike spletnega trženja.

Sem pa sodi preprosto upoštevanje računice (nekateri partnerski programi ponujajo sicer široko paleto produktov, a manjše provizije), na nekaterih prodajnih programih obstaja zelo velika konkurenca, zaradi katere se je na spletni trg, praktično nemogoče prebiti, če nismo resnično vrhunski poznavalec spletnih tehnik in metod SEO optimiziranja spletnih strani.

Oglejte si še: affiliate marketing tips – video

Oznake: Spletna prodaja čez affiliate programe