5 marketinških nasvetov za povečanje prodaje preko interneta

Home / Aktualno / 5 marketinških nasvetov za povečanje prodaje preko interneta

Vas zanima povečanje prodaje preko interneta?

Spodaj je predstavljenih 5 enostavnih trikov, ki jih lahko v svojem marketingu (na internetu) uporabite takoj. In vas ne stanejo nič – zelo pa bodo prispevali k vašemu spletnemu nastopu in tudi prodajnim rezultatom

Več: Top nasveti za povečanje prodaje preko spleta

Povečanje prodaje preko interneta – 5 top trikov

povečanje prodaje preko interneta1. nasvet – Na internetni strani umaknite vse za kar ne znate v eni sekundi definirati namena

Večina internetnih strani je izdelanih tako, da na njih podjetniki predstavijo vse s čimer se ukvarjajo, kaj so že izdelali in kaj ponujajo. V upanju, da bo vsaj nekdo, kupil, vsaj nekaj. A preveč informacij spletne obiskovalce samo zmede in odvrne od brskanja po spletni strani.

Če se za neko reč sprašujete ali naj bo ali naj ne bo na spletni strani, potem naj ne bo. Na internetni strani bodo tako ostale samo reči, za katere točno veste, zakaj so tam (1)

2. nasvet – rešitev ponudite najprej

Zagotovo ste naleteli že na kup marketinških blogov in nasvetov, kjer ste “prisiljeni brati” vsebino in skrolati po bloga zapisih, da pridete ko konkretnih informacij. Naredite obratno vsem tem. To kar človek išče na vaši strani, ponudite najprej. Če išče cenik, naj bo ta takoj viden. Če išče odgovor na vprašanje, mu ga ponudite na začetku blog zapisa, ne na koncu (2)

3. nasvet – marketing naj ne bo PR

Zanesljivo ste siti marketinških člankov, ki niso nič drugega kot reklame. Pozabite na te. Sami pripravljajte marketinške članke tako, da v njih ničesar ne reklamirate. Preprosto odgovarjajte na vprašanja, rešujte težave, ponujajte rešitve za realne probleme. PR pa prepustite konkurenci (3)

4. nasvet – dodatne nasvete iščite pri tistih, ko od rešitev, ki vam jih ponujajo, živijo

Če potrebujete pomoč pri nastavljanju npr. google adwords oglaševanja, izberite agencijo ali freelancerja, ki tudi sam oglašuje čez google. Če potrebujete pomoč za povečanje prodaje, povprašajte pri tistih, ki svojo prodajo povečujejo. Iz leta v leto, ne pa pri tistih, ki iz leta v leto menjavajo dejavnost.

Zanimalo vas bo tudi: Kako izberemo pravo nišo za spletno prodajo?

5. šminka in grafika pride na koncu

Na začetku vaše spletne predstavitve naj bo v ospredju vsebina. Šminko lahko vedno dodate, popravite, odvzamete, tekom prihodnosti. Zraven tega se pa z grafiko spletne strani splača ukvarjati šele takrat, ko ima vaša internetan stran vsaj kakšnih 200 obiskovalcev. Vse ostalo je bolj iskanje okusa in ne grafika na podlagi podatkov.

Dodatne info: Kako začeti z internetno prodajo

Oznake besed: povečanje prodaje preko interneta