Niacin in ashwagandha – zakaj ju je priporočljivo uporabljati?

Home / Aktualno / Niacin in ashwagandha – zakaj ju je priporočljivo uporabljati?

Niacin in ashwagandha

Niacin – Vitamin B3 je pomemben vitamin za ohranjanje zdravega srca in presnove ter pomaga uravnavati raven holesterola.
Poleg tega pomaga pri delovanju možganov, zdravju kože in celo pri preprečevanju ali zdravljenju sladkorne bolezni.

Ta vitamin je topen v vodi in ga naše telo ne more shraniti.
Niacin je sestavni del vsake celice našega telesa. Pomaga pri sproščanju energije iz ogljikovih hidratov in vzdrževanju ustrezne ravni sladkorja v krvi. Še posebej za ženske je niacin zelo potreben, saj neposredno vpliva na lepoto kože in las. Poleg tega pomaga pri pravilnem delovanju možganov, živčnega sistema in prebave.

Malokdo ve, da je niacin pomemben vitamin za moške. Pravzaprav lahko močno izboljša stanje erekcije. Deluje protivnetno,
zlasti za krvne žile, ki povzročajo slabo erekcijo.

Pojavi pomanjkanja:

Da bi se pomanjkanje vitamina B3 pokazalo, mora biti v prehrani malo niacina in triptofana. Poleg tega lahko presežek levcina povzroči pomanjkanje vitamina, saj zavira njegovo sintezo v telesu.
Blago pomanjkanje se kaže z nespečnostjo, pomanjkanjem apetita, bolečinami v trebuhu in drugimi nespecifičnimi simptomi. Jezik je gladek in suh, izrazito rdeč (videz govedine). Hudo pomanjkanje povzroči pelagro. Slednje se kaže z izgubo telesne teže, prebavnimi motnjami, dermatitisom in demenco.

Brez vitamina B3 možgani ne morejo delovati. Poleg tega niacin pomaga pri odstranjevanju nekaterih sestavin holesterola in maščob v krvi. Raziskave so jasno pokazale, da je redno jemanje večjih odmerkov B3 bistveno pomagalo ljudem z revmatoidnim artritisom in osteoporozo. B3 je eden od vitaminov, ki jih lahko zagotavljajo bakterije v črevesju. Ta oskrba se običajno prekine med nekaterimi terapevtskimi posegi, npr. dajanjem antibiotikov. V enem od modelov amiotrofične lateralne skleroze so ugotovili pozitiven učinek črevesne flore, ki proizvaja vitamin B3, na upočasnitev nevrodegenerativnih procesov pri tej bolezni.
Pelagra se pojavi, kadar je prehrana ljudi sestavljena predvsem iz koruze (ta ne vsebuje uporabnega vitamina B3).

Če imate te simptome:

– Poslabšanje spomina in zmedenost
– Utrujenost
– Depresija
– Glavobol
– Driska
– Težave s kožo
obstaja verjetnost, da vam primanjkuje niacina.
Zato pokukajte v našo trgovino in naročite kombinacijo ašvagande in niacina.

Imate težave s spanjem, tesnobo ali stresom? V tem vročem letnem času to ni nič nenavadnega. Prehransko dopolnilo Ashwagandha vam bo pomagala – ta nevsiljiva
zelišče, ki dela čudeže in vas postavi na noge.
Zaradi hitrega tempa življenja, ki ga zahteva današnji čas, se ni vedno lahko izogniti tesnobi ali stresu.
Indijski ginseng, kot se imenuje ašvaganda, velja za adaptogen, ki je znan po svojih koristnih učinkih v boju proti tesnobi in stresu. Zmanjšuje koncentracijo kortizola v telesu, ki deluje proti stresu in pomaga pri nespečnosti.
Ena od drugih prednosti ashwagandhe je, da znižuje holesterol zaradi lipoproteina nizke gostote (LDL). Dobre novice imamo tudi za športnike.
To zelišče tudi aktivno spodbuja rast mišic in pomaga pri njihovem okrevanju, na primer po poškodbi.

Ashwagandha

Ljudje, ki so redno jemali ašvagando, so lahko izgubili več kot polovico telesne maščobe.
Ašvaganda lahko poveča vzdržljivost med telesno dejavnostjo, saj okrepi delovanje možganov in zmanjša telesno bolečino.
To zelišče ima pomirjujoče učinke, ki lahko zmanjšajo stres, izboljšajo koncentracijo, motivacijo in telesno zmogljivost. Prav zaradi teh učinkov je indijski ginseng odličen dodatek za aktivne športnike, ki morajo kljub duševni in telesni izčrpanosti ostati aktivni.
Ašvaganda velja za varno za večino zdravih ljudi. Vendar to ni vedno tako. Ašvaganda ni primerna za ljudi, ki imajo težave s ščitnico. Izogibati se ga morajo tudi bolniki s sladkorno boleznijo tipa 1, bolniki z lupusom ali revmatoidnim artritisom. Prav tako ga ne smejo jemati nosečnice in doječe matere. Če se želite vključiti v svoj življenjski slog in se zdravite zaradi česa drugega (krvni tlak, srce …), se vedno najprej posvetujte s svojim zdravnikom, ki ima pri tem zadnjo besedo.

Za neverjetne rezultate ashwagandhe priporočamo, da jo jemljete skupaj z drugim presenetljivo preprostim dodatkom, niacinom, imenovan tudi preprosto vitamin B3. S kombinacijo teh dveh izdelkov boste veliko hitreje dosegli npr. zmanjšanje holesterola, poleg tega pa pripomoreta k boljšemu delovanju možganov.