Motivacija za uspeh zaposlenih

Home / Aktualno / Motivacija za uspeh zaposlenih

Vsi, ki jih kakorkoli zanima motivacija za uspeh zaposlenih, si bodo z veseljem prebrali tudi naše nasvete za to kako se bolj učinkovito in temeljito motivirati.

Vrste motivacije glede na namen

Motivacija za uspeh zaposlenihNe glede na to ali vas zanima bodibilding motivacija ali trening za ostale športne dosežke, ali morebiti le motivacija vaših zaposlenih, coaching motivacije in podobno, boste v spodnjem zapisu zagotovo našli koristne napotke in zamisli o motiviranju samega sebe ali drugih.

Še posebej je zanimiva na področju motivacije, ravno motivacija delavcev, saj se vsako podjetje, razumljivo iz poslovnih razlogov, zelpo zanima za to, da bi njihovi zaposleni bili čim bolj navdušeni in zagreti za opravljanje svojih nalog in seveda za doseganje poslovnih ciljev in premagovanje ovir.

Motivacija za podjetja

Motivacija delavcev se najlažje dosega na formalen in neformalen način. Medtem, ko formalen način zapoveduje spoštovanje nalog, ki se delavcu določijo s prevzemom delovnega mesta, neformalna motivacija delavcev pomeni, da le te v okviru druženja izven delovnega časa, povezujemo preko različnih team buidling programov in srečanj z namenom, da dosežemo bolj pristen in sproščujoč odnos s svojimi zaposlenimi. Posledično bodo zato tudi poslovni rezultati boljši in trajnejši.

Seveda ne smemo pozabiti, da je motivacija in nagrajevanje zaposlenih tudi zelo povezano z rezultati podjetja, zato je za motivacijo izjemno pomembno, da svoje zaposlene pravično in dobro za njihove uspehe tudi nagrajujemo.

Pri nagradah (denarnih in drugih) določimo pravila nagrajevanja vnaprej, če pa je le mogoče, pa za nagrajevanje izberemo posebne dneve na katere povabimo vse zaposlene in najboljše nagradimo pred vsemi ostalimi.

Tovrstna motivacija delavcev deluje tudi kot osebno in poslovno priznanje, ki pa ima tudi pozitivne učinke na vse ostale zaposlene.

Glede na to, da je učinkovita motivacija ključ do uspeha vsakega podjetja, se takšna nagrajevalna motivacija uporablja tudi za javna podjetja. Motivacija javnih uslužbencev, kjer je rezultate zelo težko povezati s številnimi izzivi, je zato še bolj pomembna.

Motivacija za uspeh zaposlenih

Na učinek motivacije zaposlenih pa seveda močno vpliva tudi komunikacija, zato je ključno, da znamo s svojimi zaposlenimi odlično pisno in usno komunicirati.

Izpostavimo primer: podjetje Steklarstvo BREG d.o.o. je eno tistih, ki prav s pravilnim načinom komuniciranja in poznavanjem metod motivacije zaposlenih skrbi, da je kakovost njihovih produktov, na najvišji ravni: kuhinjska stekla po meri, steklene tuš kabine po meri, steklena vrata, steklene ograje, stopnice in strešna kritina) je eno izmed tistih podjetij, ki

Motivacija ekipe se dokazano izboljša tudi skozi različna druženja, seminarje, enodnevne ali več dnevne izlete, team building igre in podobno. Na slednjih, v okviru družabno zabavne in sprostitvene prireditve, organiziramo nekaj tekmovalnih ali miselnih igre, s čimer okrepimo različne sposobnosti svojih zaposlenih. Tako lahko čez team building igre krepimo pogajalske sposobnosti, prodajalske veščine, voditeljske zmožnosti in drugo.

Odlično ponudbo za team building programe za podjetja, boste našli pri podjetju ETC, ki že vrsto let organizira adrenalinske in druge prireditve, povezano z povezovanjem in motivacijo delavcev.

Oznake: Motivacija za uspeh zaposlenih