Kuhinjska stekla po meri – oblikovanje steklene stenske obloge

Home / Partnerske objave / Kuhinjska stekla po meri – oblikovanje steklene stenske obloge

Kuhinjska stekla po meri  – Kako oblikovati stekleno zaščitno oblogo stene v kuhinji?

Verjetno poznate težavo: na steni kuhinje, za delovno površino, se nabirajo madeži, voda ali umazanija, ki jo morate obrisati. Naj gre za klasično ali moderno, naravno ali poceni – obstaja veliko različnih materialov in možnosti, s katerimi lahko svojo kuhinjsko steno naredite “šik” in funkcionalno. Da pa stena vaše kuhinje, ne bo le enostavna za čiščenje, ampak bo tudi lepa, smo za vas pripravili nekaj nasvetov. Predstavili bomo nekaj najpogosteje uporabljenih opcij: kuhinjska stekla po meri, keramične ploščice ter kovinske in lesene stenske obloge.

Kuhinjska stekla po meri

Da se popolnoma prekrijete in zaščiti zadnja stena v kuhinji, so kuhinjska stekla po meri, ena izmed najpogosteje uporabljenih možnosti. Steklo je material, ki, zaradi svoje prozornosti in sijaja, poskrbi, da je kuhinja videti nekoliko večja. Glavna prednost stekla je, v primerjavi s keramičnimi ploščicami, da na celotni površini ni nobenih spojev. Čisti se ga enostavno, vendar pa je potrebno nekaj pazljivosti, saj je nekoliko bolj občutljivo na mehanske poškodbe. Če razmišljate o stekleni oblogi zadnje stene v kuhinji, se odločite za uporabo visokokakovostnega kaljenega varnostnega stekla, debeline vsaj 6 mm. Kaljeno steklo se, v kolikor se zlomi, razleti na majhne in nenevarne kose.

Kuhinjska stekla po meri lahko, povsem po svojih želja, poljubno oblikujete ali opremite s svojim najlepšim vzorcem ali fotografijo. To izvajalci naredijo s pomočjo tiska na prozorno steklo ali s folijo. Želeno fotografijo ali vzorec, lahko izvajalcu enostavno posredujete preko elektronske pošte ali pa obiščete lokalnega ponudnika ali steklarja, kot je na primer Steklarstvo BREG.

Keramične ploščice – klasika, ki navdušuje s svojim modernim dizajnom

V preteklosti so bile skoraj vse stene kuhinje opremljene s keramičnimi ploščicami. Le te ponujajo številne prednosti: so odporne na mehanske obremenitve, se enostavno čistijo in so dokaj neobčutljive. Slaba stran keramičnih ploščic pa je, da je nekoliko težje očistiti fuge, ki se sčasoma umažejo in obarvajo. Poleg tega so klasične kvadratne keramične ploščice, precej staromodne.

V kolikor pa ste pristaš klasike in jih želite vseeno uporabiti, priporočamo, da izberete sodobne, pravokotne modele. Na voljo so v različnih izvedbah in velikostih. Tudi takšne s površino z visokim sijajem. Dizajn je lahko sodoben ali retro, odvisno od tega, kako želite oblikovati svojo kuhinjo.

Kovina daje vašemu domu vtis gostoljubnosti

Kovinska stenska obloga je primerna za zaščito stene v kuhinji bolj izkušenih hobi kuharjev. Praviloma se kovinske stenske obloge uporabljajo v gostinskih kuhinjah, lahko pa z njimi tudi doma ustvarite profesionalno vzdušje. Najpogosteje se uporablja mat brušeno nerjaveče jeklo, uporabljajo pa se tudi aluminijaste plošče. Kovinska stenska obloga daje kuhinji prav poseben videz.

Kovina je neobčutljiva na mehanske obremenitve. Kuhinji daje sodoben videz, zelo enostavno pa je tudi za čiščenje. Je pa bleščeča kovina material, na katerem se hitro pokažejo prstni odtisi.

Za prijeten ambient v kuhinji uporabite les

Zaščite stene pred vodo in umazanijo, je lahko izdelana tudi iz lesa. Les zagotavlja naraven in prijeten občutek v vseh prostorih. Gre za naravni material, ki poskrbi za topel videz in prijeten občutek. Je pa les razmeroma zahteven za vzdrževanje. Nezaščiten ali naoljen les ni primeren za uporabo v kuhinji. Če kljub temu želite za zaščito stene, uporabiti leseno površino, lahko le to premažete z lesnim lakom, ki les popolnoma zaščiti pred umazanijo in vlago. Lak omogoča enostavno čiščenje, prav tako pa je polakiran les, manj občutljiv na mehanske obremenitve. Les je zelo trpežen material, ki pa lahko sčasoma spremeni barvo. To daje vaši kuhinji edinstven in naraven videz. Nasvet: dobra alternativa lesu so kuhinjska stekla po meri, saj lahko stekle, s poljubnim potiskom z lesnim vzorcem, ustvari videz, ki je praktično enak lesu.

Ne glede na material, ki ga uporabljate za zaščito stene v kuhinje, domišljiji ni omejitev.

Zanimivost: Google oglaševanje za začetnike