Kako zaslužiti denar preko interneta?

Home / Aktualno / Kako zaslužiti denar preko interneta?

Tukaj so zapisane 3 najpogostejše metode kako zaslužiti denar preko interneta.

.Preden se sploh lotite branja tega zapisa, tistim, ki ste slučajno na naš blog zavili prvič, takoj povemo, da hitrega zaslužka preko interneta ni in kjer vam obljubljajo to, je, vsaj po našem mnenju, bolje, da greste od takšne internetne strani hitro vstran – saj največkrat za temi obljubami stoji to, da boste v nek spletno posel morali vložiti sami svoj denar, nato precej delati, vprašljivo pa je sploh, če boste prišli do povrnitve svojega zaslužka.

Kako zaslužiti denar preko internetaDa pa možnosti, da pridete do zaslužka preko interneta sploh ni, pa vseeno dokazuje naš spodnji seznam idej (je pa res, da je za vsako izmed njih potrebno resno in redno delo (disciplina), volja in znanje.

Izkušeni do zaslužka preko interneta pridejo v 3o dneh, srednje izkušeni v pol leta, popolni začetniki pa v povprečju dveh let.

Kako zaslužiti denar preko interneta – prikaz možnosti

.

Zaslužek preko pisanja bloga

Bloganje, to je ustvarjanje tekstovnih vsebin s pomočjo katerih sebi (na svoji spletni strani) ali naročnikom (tistim, ki naročijo pisanje tekstov pri nas), povečujemo obiskanost spletne strani, je verjetno ena izmed najbolj priljubljenih metod in tudi poskušanih tehnik, da pridemo do zaslužka in denarja.

Problem pri ustvarjanju zaslužka preko bloga je v tem, da je pogosto bloganje podcenjeno (plačila so slaba), zelo pogosto pa tudi naročniki sami ne vedo točno kaj je namen bloganja.

Za uspešno bloganje je potrebno poznati SEO pravila (to so pravila in smernice iz strani Googla, da so napisane vsebine dobro uvrščene v iskalniku Google), hkrati pa so zelo zaželene izkušnje tudi iz področja spletnega marketinga (ki nam pomagajo razumeti zakaj določene stvari v naših tekstih postaviti na določena mesta, kje postaviti reklamo, kam postaviti povezave med posameznimi besedili v tekstu, kdaj nagovoriti bralce k nakupu, ipd..). Še najbolj pomembno pri bloganju za zaslužek pa je, da pridobimo občutek za pravilen ton pri komunikaciji z našimi bralci (z namenom, da nismo preveč agresivni pri prodaji ali pa premalo samozavestni pri tem kar pač preko bloga ponujamo).

Poskus ustvarjanja zaslužka s pomočjo bloganja se priporoča vsem freelancerjem in predvsem tistim, ki imajo žilico za pisanje, je pa treba vedeti, da se v osnovi blog zapis oz. tekstovna besedila, delijo na tri tipe: besedila in opisi produktov in storitev, besedila, ki imajo namen prodati in besedila, katerih osnovni namen je vzpostavljanje ustrezne komunikacije s potencialnimi kupci).

Bloganje je učinkovito za ustvarjanje zaslužka preko interneta, na dolgi rok.

Priporočamo: prodaja preko spleta – izbor koristnih vsebin

Video: How I make money blogging

.

Zaslužek preko partnerskih programov

.

Pri partnerskih programih gre za to, da preko interneta promoviramo produkte nekoga drugega, sami pa smo za to nagrajeni z določeno provizijo. Pri čemer višino provizije določa ponudnik / dobavitelj sam.

Prednost ustvarjanja zaslužka preko partnerskih programov je v tem, da se sami ne rabimo ukvarjati z logistiko (s pošiljanjem produktov, zalogami, spletno trgovino in zakonodajo), saj smo v odnosu do spletnega trga, le posrednik, ki promovira produkte nekoga drugega.

Nekateri partnerji ponujajo možnost zaslužka tako, da lahko promoviramo samo njihove produkte na eni spletni strani, drugi omogočajo, da promoviramo produkte večih, različnih ponudnikov.

Nekateri vidijo slabost pri ustvarjanju zaslužka preko interneta preko partnerskih programov v tem, da nismo plačani za posredovani promet (posredovane obiskovalce za določeno spletno stran), ampak dejansko za realizirane prodaje na tisti spletni strani na katero preusmerjamo promet iz naših promocijskih aktivnosti.

Zaslužek preko partnerskih programov poskuša ujeti veliko posameznikov, ki se na splet šele podaja, saj je sam začetek dela zelo  enostaven, je pa res, da je tako kot pri vsakem drugem poslu, tudi pri ustvarjanju zaslužka preko partnerskih programov, potrebno ogromno samodiscipline in časa. Čas je zaveznik tistih, ki znajo delati na dolgi rok in v tujini omogočajo partnerski programi dejansko zaslužke s šest in sedem številčnimi provizijami. Pri nas dobri affiliate programi prav tako omogočajo lepe zaslužke (do katerih pa pride manj ljudi, saj jih večina odneha).

Video – How to make money with amazon affiliate marketing (kako zaslužiti denar preko interneta z amazonom)

.

Zaslužek preko Adsense oglaševanja

AdSense oglaševanje je poslovni model, ki omgoča, za razliko od partnerskih programov, zaslužek za to, da na neko stran pripeljemo promet, ne pa tudi realizirano prodajo.

Posledično je provizija seveda ponavadi bistveno manjša, saj smo plačani od klikov na reklame (ki potem pripeljejo spletnega obiskovalca na reklamirano spletno stran), odgovornost za prodajo pa ni na naši strani.

Adsense ustvarjanje zaslužka se priporoča tistim spletnim akterjem, ki že imajo izkušnje z ustvarjanjem in večanjem spletnega prometa.

Če želite še več informacij o tem kako priti do denarja preko interneta, vas vabimo, da še naprej spremljate naš blog, hkrati pa priporočamo, da se pučite tudi o ustrezni optimizaciji spletnih strani, saj ta znanja odločilno vplivajo na to ali boste pri ustvarjanju zaslužka uspešni ali ne.

Video: 5 stupidly simple steps to make money with adsense

Ključne besede: Kako zaslužiti denar preko interneta?