Hialuronska kislina in Gaba

Home / Aktualno / Hialuronska kislina in Gaba

Hialuronska kislina

Več kot le hidracija! Hialuronska kislina dvigne preprečevanje staranja na naslednjo raven!

Zakaj je vlažilna hialuronska kislina tudi darilo pri negi kože proti staranju?

Hialuronska kislina, skrivnost hidrirane in napihnjene kože. Najučinkovitejša vlažilna dermatološka aktivna sestavina. Sestavina, ki preprosto deluje. Nove tehnologije za absorpcijo v kožo pomnožijo njene učinke. Inovacije v tretmajih in inovacije v formulaciji še povečajo učinke pri zapolnjevanju drobnih gubic. Od mikroigel koncentrirane hialuronske kisline za difuzijo v globlje plasti kože do več oblik hialuronske kisline v kombinaciji za večjo učinkovitost – dobrodošli v novi generaciji hialuronske kisline.

Za začetek, kaj morate vedeti o hialuronski kislini

Hialuronska kislina ne deluje sama po sebi

Pravzaprav gre za molekulo sladkorja (glikozaminoglikan), ki zaradi svoje specifične strukture privlači vodo in hidrira. 1000-kratnik svoje teže. Toliko vode lahko veže hialuronska kislina.

Hialuronsko kislino morate dopolnjevati vsak dan

Telo v povprečju vsebuje 15 gramov hialuronske kisline. Tretjina se vsak dan razgradi, da bi naredila prostor za nove zaloge. Hialuronska kislina v koži hitro razpade v epidermisu med obnovo celic, kar pomeni, da je njen življenjski cikel v koži krajši od enega dneva. Čeprav telo vsak dan proizvede 3 grame nove hialuronske kisline, se njena proizvodnja s starostjo zmanjšuje.

Formulacije nove generacije vsebujejo tako nizkomolekularne kot visokomolekularne oblike hialuronske kisline.

Nove formulacije s hialuronsko kislino, ki združujejo več oblik hialuronske kisline, daleč presegajo vlaženje in koži zagotavljajo 360-stopinjske koristi. Pripravki Liftactiv vsebujejo obe obliki hialuronske kisline, ki koži prinašata največje koristi.

Hialuronska kislina z visoko molekulsko maso lahko podvoji količino hidratacije v roženi plasti kože, s čimer podpira funkcijo kožne pregrade in preprečuje vnetja kože. Čista hialuronska kislina z nizko molekulsko maso pa je ključ do mladostne kože, saj zagotavlja intenzivno vlaženje kože in je znana kot sredstvo proti znakom staranja.

Koktajl hialuronske kisline, ki daje koži več

Kombinacija nizkomolekularne in visokomolekularne hialuronske kisline skupaj z drugimi sestavinami lahko natančno cilja na hialuronsko kislino, ki naravno nastaja v koži. Testi so pokazali, da redno dopolnjevanje hialuronske kisline v kožo polepša polt, zmanjša drobne linije in pomaga zgladiti globlje gube. Koža je zaradi hialuronske kisline tudi mehkejša.

Zaradi dokazanih učinkov hialuronske kisline na proces staranja je čas, da to sestavino vključite v svojo redno dnevno rutino.

GABA

Gaba – aminomaslena kislina je prehransko vegansko dopolnilo, ki deluje kot nevrotransmiter v možganih in ima pomirjujoče lastnosti na živčno aktivnost. Gaba so neesencialne aminokisline. Najdemo jih predvsem v človeških možganih in očeh. Gabe trenutno označujemo kot “naravna sredstva za pomirjanje možganov”. Učinkovito zavira nevronske procese v možganih. Uravnava dejavnost živčnih celic in živcev. Pomaga spodbujati sproščanje. Pomaga pri sproščanju živčne napetosti. Izjemno priljubljena je med bodybuilderji. Ugodno vpliva na stimulacijo rastnega hormona. Njegovo raven lahko poveča do dvakrat. Gaba prinaša kakovostnejši in “trši” spanec. Za najboljšo stimulacijo in boljše učinke je najbolj idealen čas za jemanje dodatka tik pred spanjem.

Učinki

Ljudje brez zdravstvenih težav se po jemanju prehranskega dopolnila Gaba počutijo bolje, po daljšem jemanju pa so doživeli tudi številne druge pozitivne učinke.

 • Stabilizira krvni tlak.
 • Naravni pomirjevalni učinek.
 • Podpora nevrotransmiterjem.
 • Spodbuja naravno sproščanje.
 • Je pomemben za boljšo kakovost spanja.
 • Zmanjšuje tesnobo, napetost in zmedenost.
 • Spodbuja raven rastnega hormona.
 • Blaži predmenstrualni sindrom.
 • Pomaga odpraviti bolečine po vadbi.
 • Podpira pravilno delovanje živčnega sistema.
 • Izboljša spomin, pozornost in čustvene reakcije.
 • Certifikat GMP za zagotavljanje kakovosti.
 • Primeren za vegane in vegetarijance.
 • Brez gensko spremenjenih organizmov.

Ste utrujeni, vendar še vedno ne morete zaspati?

Kako umiriti svoj um

Prelijmo misli zaposlenih možganov na papir, priznajmo spremljajoča čustva ter naštejemo pluse in minuse dneva. Če tudi to ne pomaga in se tako kot Vierka zvečer med budnostjo v postelji premetavamo z ene strani na drugo in ne moremo zaspati, naši možgani verjetno ne proizvajajo dovolj možganskih kemikalij, imenovanih serotonin in GABA. Možgani se pri prenašanju sporočil in sporočanju čustev, kot je občutek potrebe po spanju, zanašajo na kemikalije, ki povzročajo spanje.

Serotonin je ena od najpomembnejših kemičnih snovi

Serotonin je ena najpomembnejših možganskih kemikalij za uravnavanje cikla spanja in budnosti. Ena od njegovih glavnih nalog je, da možganom sporoča, da smo zaspani. Vendar to še ni vse. Pomanjkanje serotonina lahko povzroči še druge težave. Po podatkih študije, ki sta jo izvedli University College London in Univerza Columbia v New Yorku, nizka raven serotonina sproži depresijo in strah. Druge raziskave so pokazale, da premalo spanja po drugi strani moti sposobnost telesa, da proizvaja serotonin, zaradi česar smo bolj dovzetni za slabo razpoloženje.