Osnova za delo od doma preko interneta

Home / Aktualno / Osnova za delo od doma preko interneta

Spodaj so opisane osnove, če se zanimate za delo od doma preko interneta.

Glede na to, da je ena izmed možnosti, ki zelo zanima in mika tako mlado kot srednjo in tudi starejšo generacijo, ustvarjanje pasivnega zaslužka s pomočjo računalnika, preko interneta, je ta prispevek namenjen temu, da pojasnimo kaj je za uspešno delo preko interneta od doma, sploh potrebno.

Sicer je možnosti za ustvarjanje zaslužka preko interneta, od doma, več in se med seboj zelo razlikujejo, a vseeno je pošteno, če najprej povemo, da se možnosti za ustvarjanje pasivnega zaslužka preko interneta, v osnovi delijo na dvoje.

delo od doma preko interneta

.

Eno so hitre možnosti zaslužka preko interneta oz. vsaj ponudbe za hiter zaslužek, ki obljubljajo malo dela, hiter zaslužek, v večini primerov, pa še celo astronomske zaslužke.  Žal je večina teh priložnosti “lažnih”, a ironično, ogromno ljudi, seveda potegnejo v svoj sistem, ker si pač ljudje želimo zaslužiti čimprej in pa tudi z najmanj truda, kar je pač mogoče.

Resnici na ljubo hitrega in enostavnega zaslužka ni. Nikjer. Ne samo na spletu, ki pogosto zavede, da je to na internetu mogoče, češ, ker je internet tako velik in globalen, ne drugje.

Druga pot ustvarjanja zaslužka z delom od doma preko interneta je malenkost bolj realistična. Kljub temu pa ni lahka. Delo preko interneta zahteva konstantno angažiranje, skozi naše ostale prispevke na tem blogu pa boste videli, da tega dela ni malo.

Sicer se zanesljiva pot ustvarjanja zaslužka preko spleta gradi na internetu skozi čas, a se tudi pri tej opciji, v štartu omenjata dve možnosti.

.

Delo od doma preko interneta

.

Tisti, ki imate možnost nekaj denarja investirati v internet, boste verjetno izbrali plačljivo pot do vaše spletne pojavnosti (z npr. plačevanjem oglasov platformam, ki zagotavljajo spletni promet: adwords, facebook, instagram, pinterest,…), tisti, ki pa nimate denarja, pa se boste verjetno z delom preko interneta, soočili z organskim nastopom, počasno rastjo in ogromno dela.

Obe poti sta možni, žal pa boste skozi pogovore z ljudmi, ki so eno ali drugo pot, že dali skozi, ugotovili, da niti ena izmed njiju ni enostavna, še manj pa samoumevna.

Če vam plačljive poti omogočajo, da ste vidni svoji zainteresirani publiki, takoj, je to sicer lepo, a večja vidnost še ne pomeni, večjega zaslužka (karkoli že prodajate).

Zato pogosto tisti, ki se na splet podajo čez plačljive kampanje, obupajo zato, ker preprosto zmanjka denarja, še preden bi sploh lahko ugotovili kaj na spletu povzroča prodajo in ne samo večjo vidnost.

Po drugi strani, 90% tistih, ki ubere počasnejšo, organsko pot, prav tako obupa, pri njih pa je težava v hitrosti rasti njihovega spletnega prometa, v hitrosti realizirane prodaje, posledično pa pri ustvarjanju zaslužka preko interneta (zaradi katerega pa so se na splet sploh podali).

Plačljive kampanje na internetu so tako priporočljive za tiste, ki si jih v prvi vrsti, sploh lahko privoščijo, nato za tiste, ki že imajo nekaj izkušenj s spletom in predvsem razumevanjem tega kaj povzroča prodajo (in ne povečevanje vidnosti), za podjetnike, ki želijo izboljšati branding svoje spletne strani in tudi tiste, ki nimajo časa se učiti dolgoročne poti spletnega nastopa.

Organska pot, imenovana tudi SEO, je bolj namenjena freelancerjem, ki niso povsem prepričani, da iz spleta sploh kaj bo, podjetnikom, ki so pripravljeni investirati v čas in znanje in pa seveda vsem tistim, ki si plačljivih kampanj niti ne morejo privoščiti.

Če se sami podajate na pot organske (naravne) rasti na spletu, priporočamo branje zapisov slovenskega SEO blogerja, Matije Zajška, če ste pa povsem začetnik pri SEO optimizaciji, pa priporočamo predvsem vsebino na priloženi povezavi.

Ključne besede in oznake za ta članek: delo od doma preko interneta