Ali lahko IPTV set top box naprave popolnoma zaustavijo ponudnike kabelske televizije?

Home / Partnerske objave / Ali lahko IPTV set top box naprave popolnoma zaustavijo ponudnike kabelske televizije?

Ker uporaba IPTV set top box naprav za pretakanje vsebin zmanjšujejo potrebo po kabelskih naročninah, so tovrstne televizije doživele množičen odhod odjemalcev. Uporabniki se obračajo na ponudnike IPTV za prilagoditev programske sheme in tehnično sposobnost ogleda vsebine na več povezanih napravah. Predvsem zato, da se lahko sami odločijo kje in kdaj si želijo ogledati želene vsebine. Dobavitelji kabelske televizije se pritožujejo nad uporabniki, ki želijo preklicati svoje pakete in se preusmeriti na spletne pretočne storitve. Štiri izmed glavnih kanadskih telekomunikacijskih podjetij so izgubila skoraj 33.000 televizijskih naročnikov v zadnjem četrtletju 1.

IPTV set top box
Ne glede na to, če uporabljamo IPTV set top box ali katero izmed klasičnih rešitev, želimo kvalitetno programsko shemo…
Dodatne informacije za IP TV set top box naprave, boste našli na povezavi: http://www.nevron.eu/blog/iptv-set-top-box/
Lahko kabelska televizija najde način, kako ustaviti migracijo svojih strank in njihov prehod na uporabo katere izmed IPTV set top box naprav?

Kot je razvidno iz podatkov, priljubljenosti pretočnih storitev narašča. Že približno 50% gospodinjstev v ZDA uporablja IPTV set top box napravo. Gledalci se ne želijo več prilagajati programski shemi, ki jo ponuja kabelska televizija. Namesto tega želijo sami izbrati, kaj gledajo in predvsem, kdaj gledajo. Po večini že tudi ponudniki kabelske televizije že poskušajo uvesti televizijo s časovnim zamikom, ki omogoča strankam nadzor nad njihovim gledanjem s prekinitvijo ali hitrim posredovanjem želenih vsebin 2.

Kaj se lahko kabelska TV nauči iz popularnosti IPTV in kako lahko konkurira?

Dve glavni prednosti IPTV set top box naprav sta dostopnost in fleksibilnost. “Streaming TV” je cenejši od plačevanja mesečne naročnine. IPTV platforme omogočajo izbiro programa glede na vaše razpoloženje in gledate le teh v celoti ali delno, kadar koli to želite. Da bi konkurirala pretočnim platformam, je morala kabelska TV postati bolj prilagodljiva. Razširila je možnost ogleda na več priključenih naprav, uvedla nelinearno programiranje in kupcu ponuja možnost ogleda na večih napravah za eno naročnino.

Ponudniki kabelske televizije počasi vključujejo možnost priklopa IPTV set top box naprav

IPTV strankam omogoča pretakanje predvajane vsebine preko internetne povezave in ne preko klasičnih metod, kot so antena, satelitska antena ali koaksialni kabli. Ponudniki kabelske televizije zdaj počasi uvajajo možnost uporabe platforme IPTV. Te strankam nudijo izkušnjo, ki uporabnikom omogoča kakovostne kabelske vsebine po konkurenčni ceni.
Izvajanje platforme IPTV je način, kako lahko podjetja kabelske televizije prevzamejo preusmerjene naročnike nazaj v tradicionalno televizijsko platformo. Zgodovinsko gledano, TV-odjemalci so precej zvesti svojim ponudnikom kabelskih storitev. Če im bodo le ti ponudili konkurenčno platformo, bodo verjetno ostali naročniki.