5 nasvetov za uspešno prodajo preko spleta

Home / Aktualno / 5 nasvetov za uspešno prodajo preko spleta

Spodaj izpostavljamo 5 najpomembnejših nasvetov za vse, ki se sprašujejo kako prodajati preko interneta.

Kako izberemo pravo nišo za spletno prodajo?
(da nas ne bo kasneje bolela glava)

kako prodajati preko internetaPrvi nasvet, ki ga največ podjetnikov, ki se odloča za samostojno prodajo preko interneta, ne upošteva je, da morajo izbrati pravi nišo. Kdor želi uspešno prodajati preko interneta, ne sme gledati samo na to kaj že uspešno prodaja naša konkurenca in kaj se na internetu na sploh dobro prodaja, ampak, tudi na to, da se loti prodaje tistega v čemer uživa. Uspešna prodaja preko interneta je namreč tek na dolge proge in, če resnično želimo v tej tekmi sploh sodelovati, si ne nakopljimo na vrat produkta ali storitve (ali dobavitelja) s katerim se nam upira dolgoročno sodelovati.

Odgovor na to kako prodajati preko interneta se zato v prvi vrsti skriva v iskanju odgovora kaj je naša strast in kaj je naš talent. V čem uživamo? Ob tem pa se nam seveda sedenje za računalnikom in internetom, ne sme upirati.

Naše vroče priporočilo: Prodaja preko spleta (za začetnike)

Kako sestavimo načrt za prodajo
(ki 100% deluje)?

Drugi pogoj za uspešno spletno prodajo, je načrt. Večina podjetnikov, vsaj tistih začetnikov, dobi navdih ali inspiracijo ali pobudo za podjetniške ideje od drugih. S tem sicer ni nič narobe, a preden se vržemo v vodo, se je o naši ideji smiselno pogovoriti, obenem pa si korake, ki jih nameravamo izvajati, zapisati in po njih stopati.

Načrt, brez, da bi bil napisan, je samo ideja in pogosto ga izvajamo le do prvih ovir. Ko navdušenost mine, se nezapisanega načrta, ponavadi odrečemo.

Kako merimo rezultate prodaje preko interneta
(brez dragih orodij)?

Na začetku vaše spletne prodaje, še posebej, če ste začetnik, NIČ ne bo šlo tako, kot ste si zapisali. Zamujal bo računalničar, zamujal bo dizajner, zamujali bodo tekstopisci, hkrati pa vam bodo vsi na vaši poti delili “dobronamerne” nasvete kako bi se morali lotiti svojega posla.

Najlažji recept za to kako prodajati preko interneta na tej točki je zato, da preprosto vse beležite. V kakšnem času vam blogerji oddajo tekste, koliko časa potrebuje dizajner, koliko časa računalničar, koliko obiskovalcev je na strani nek mesec, itd… Beležite, beležite, beležite.

Zapiski so odlična podlaga za to, da zaprete usta “dobronamernim” nasvetom drugih, saj so dokazani argumenti. Sčasoma pa boste odkrili, da je vse drugo samo mnenje. Mnenja brez podatkov, pa so nič drugega, kot samo mnenja. Na podlagi katerih pa se je včasih nevarno odločati.

Kako razširimo spletno prodajo?

Ko enkrat začne vaša internetna stran napredovati, je ključno, da se ne ustavite. Ena prodaja še ne pomeni, da ste osvojili vesolje. Naslednji korak naj bo ena prodaja na teden. Nato ena prodaja na dan. Nato dve prodaji na da. In tako naprej.

Preberite še naš zapis o učinkovitem spletnem oglaševanju.

Kako zagotovimo rast svoje prodaje preko interneta?

Tudi, ko vam prodaja že redno teče, se ne ustavite. Zdaj razmislite kako lahko svojim spletnim obiskovalcem in kupcem, dodate vrednost (v obliki dodatnih produktov – ne popustov). Poiščite komplementarne produkte in storitve ter jih smiselno umestite na svoje prodajne police.

Oznake: kako prodajati preko interneta

Video: Kako prodajati preko interneta

Še več informacij: MatijaZajšek.com